Curasoft stelt maatwerk voorwaarden voor de zorg op

Het gebruik van heldere voorwaarden is belangrijk voor ICT-leveranciers én zorginstellingen. Voorwaarden maken duidelijk wat de spelregels zijn en wie bepaalde verantwoordelijkheden en risico’s voor zijn rekening neemt. Tot voor kort gebruikte Curasoft de breed geaccepteerde NLDigital voorwaarden. Omdat deze vrij algemeen zijn, stapt Curasoft nu over naar maatwerk voorwaarden die uitstekend aansluiten bij specifieke wensen en behoeften van de zorgsector.

Klanten staan centraal

Curasoft is sinds haar oprichting lid van de grootste ICT-brancheorganisatie in Nederland, dat sinds 2019 “NLDigital” heet. Met de inhoud van deze voorwaarden worden de belangen van meer dan 650 aangesloten ICT-bedrijven (en dus hun klanten) gediend. Dat maakt de voorwaarden algemeen van aard. Dennis Vis, algemeen directeur bij Curasoft: “Tijdens gesprekken met nieuwe klanten kwamen we erachter dat er vragen en opmerkingen waren over de toepassing van deze voorwaarden in de zorgbranche. Dit gold ook voor de verwerkersovereenkomst van Data Pro. We zijn heel betrokken bij onze klanten en luisteren graag naar hun wensen. Het werd tijd om maatwerk voorwaarden op te stellen die naadloos aansluiten bij de behoeften van de zorgsector.”

Maatwerk in elke fase

Om ervoor te zorgen dat de maatwerk voorwaarden passen bij huidige en nieuwe wet- en regelgeving, is de samenwerking met ICTRecht verdiept. ICTRecht ondersteunt organisaties bij juridische en security-gerelateerde vraagstukken binnen het digitale domein. Patrick van der Weide, security officer bij Curasoft, legt uit: “De Legal Consultants van ICTRecht ondersteunen ons zodra we advies nodig hebben. Daardoor kunnen we ook in de (pre)contractuele fase doelgericht, pragmatisch en professioneel klanten faciliteren met voorwaarden die aansluiten bij hun eisen. Curasoft moet als verwerker van elektronische patiëntdossiers natuurlijk ook voldoen aan wet- en regelgeving”, vervolgt Patrick. “Om ervoor te zorgen dat zorgaanbieders aan hun verplichtingen kunnen voldoen, zijn we ook ISO 27001 en NEN 7510 gecertificeerd. Ook de aansluitingen op DigiD en het MedMij platform zorgen voor extra eisen. Ook hier besteedt ICTRecht aandacht aan. De extra eisen worden verwerkt in de afspraken die Curasoft maakt met zorgorganisaties.”

Regie is key

Tessa van Schijndel is Legal Consultant bij ICTRecht en is gespecialiseerd in medische wet- en regelgeving. Zij is enthousiast over de nieuwe voorwaarden, omdat deze passen in een tijd waarin aandacht voor regelgeving en security zo belangrijk is. “Het is essentieel om contracten up-to-date te houden, om zo te voldoen aan de laatste stand van zaken van wet- en regelgeving in de zorgsector. Door de redactie zelf op ons te nemen, hebben we de regie in eigen hand. Wij hebben als organisatie enorm veel ervaring in het opstellen van voorwaarden zoals deze, ook in de zorg. Wij zijn ervan overtuigd dat de nieuwe voorwaarden op maat zullen bijdragen aan een betere samenwerking tussen Curasoft en haar klanten, en het vertrouwen in de dienstverlening zullen vergroten.”

Toekomstige groei

Ook de groei van Curasoft maakt het noodzakelijk om de huidige voorwaarden te herzien. Waar het Curasoft EPD momenteel vooral wordt ingezet bij kleine tot middelgrote zorgorganisaties en klinieken, ziet het bedrijf dat er steeds meer interesse vanuit ziekenhuizen komt. “Dit legt extra gewicht in de weegschaal”, zo legt Dennis uit: “Ook deze mooie ontwikkeling heeft ons ertoe gezet de inzet van gestandaardiseerde contracten te vervangen voor maatwerk. Wij kunnen ons goed onderscheiden van onze concurrenten door onze pragmatische aanpak en flexibele, schaalbare software. Daar passen meer flexibele en meer specifieke voorwaarden goed bij, ook voor grotere zorginstellingen.”

 

 

Andere berichten

Delen op: