AVE Orthopedische Klinieken: ‘Curasoft EPD begeleidt ons in methodisch werken’

AVE Orthopedische Klinieken is een zelfstandig behandelcentrum dat in 2006 is opgericht en gegroeid is tot een kliniek met 10 behandellocaties, waar zeven gespecialiseerde en ervaren artsen werkzaam zijn. De orthopedisch chirurgen behandelen dagelijks tientallen cliënten die door hun aandoening pijn ervaren aan het steun- en bewegingsapparaat. De behandelingen lopen uiteen van het plaatsen van kunstheupen, diverse knie-operaties tot het opereren van een hernia.

Voor het bijhouden van de afspraken, declaraties en enkele andere taken werd er tot eind 2015 gebruik gemaakt van het  Infomedics EPD. De leverancier besloot vorig jaar het product niet meer te ondersteunen, en dus zocht het team van Anjo Duiverman, algemeen directeur van AVE Orthopedische Klinieken, naar een product dat het oude kon vervangen. “We hebben verschillende EPD-oplossingen vergeleken en zijn op advies van onze toenmalige IT partner Mediparc ook het  gesprek aangegaan met Curasoft. Uit het gesprek en de demonstratie bleek dat de oplossing veel mogelijkheden had, en bovendien was er ervaring met de migratie van Infomedics naar Curasoft Online EPD.” Er moest op korte termijn een overstap gemaakt worden, en Curasoft wilde deze uitdaging aangaan.

De migratie bleek complex, mede door de korte aanlooptijd van het project. “In september 2015 besloten we over te stappen naar het nieuwe EPD systeem,  op 1 januari 2016 moest alles werkzaam zijn. Hierdoor hadden we geen tijd om een testfase in te bouwen.” Maar het lukte, mede dankzij Curasoft die met extra programmatuur de problemen zo goed mogelijk tackelde.

Het nieuwe EPD is nu enkele maanden in gebruik, en tot tevredenheid van de organisatie blijkt dat het systeem zo is opgebouwd dat alle informatie gestructureerd wordt opgeslagen en snel beschikbaar is, waar deze ook wordt opgevraagd.  Duiverman: “Onze kliniek bestaat uit 10 verschillende locaties. Onze artsen werken, en onze cliënten worden behandeld vanuit meerdere klinieken. Daarom is het belangrijk dat we overal en ten alle tijden toegang hebben tot het EPD. We werken het online bij en hebben altijd toegang tot ‘real time’ gegevens. Met als gevolg dat we van elke cliënt precies zien wat de behandelstappen zijn , welke operaties zijn uitgevoerd en wie de tussentijdse controles heeft uitgevoerd.  Dat is essentieel voor advies op maat, en natuurlijk goede zorg.”

De veranderingen die Curasoft Online EPD met zich meebrengt,  gaan verder dan gebruikersgemak, vertelt Duiverman:  “Vorig jaar werkten we met een soort uitgebreide agenda waar wat functies omheen zaten, nu zien we de voordelen van een systeem dat logisch en professioneel in elkaar zit. De zorgpaden die in Curasoft Online EPD beschikbaar zijn, verplicht ons tot het invullen van de juiste informatie en deze bij te houden. Doordat alle gegevens beschikbaar zijn, komen er verbanden tot stand en dit geeft het ons extra informatie, waardoor onze diensten verbeterd worden.

Curasoft EPD begeleidt ons in methodisch werken, en de nieuwe mogelijkheden zorgen er zelfs voor dat onze werk- en denkpatronen veranderen. Het is alsof je voorheen Microsoft Office alleen gebruikte voor het schrijven van een brief in Word, en er vervolgens achterkomt wat voor toepassingen er nog meer mogelijk zijn. De inzichten werken door in veel facetten van onze bedrijfsvoering. Bij declaraties bijvoorbeeld zijn dubbele of foutgevoelige handelingen niet meer nodig. Dat is positief, want het maakt ons nog betere behandelaars. En daar draait het om.”

Deel dit bericht

Terug