Curasoft op Windows 10

In deze handleiding een omschrijving hoe u Curasoft voor de eerste keer start op een Windows 10 computer.

Is de computer waar u op werkt onderdeel van het netwerk van uw organisatie en mag u zelf geen programma’s downloaden of installeren? Neem dan contact op met uw netwerkbeheerder en toon deze handleiding.

1. Installeer de Azure plugin

1.1 Om te beginnen dient u de plugin te downloaden vanaf deze link.
1.2 Nadat de download is voltooid opent u het programma. Het kan zijn dat er een beveiligingswaarschuwing toont, kies hier voor Uitvoeren.

1.3 Vervolgens zal automatisch de installatie wizard starten

1.4 Kies hier voor Volgende
1.5 Geef vervolgens aan of u akkoord gaat door het vinkje te zetten en kies voor Volgende (indien u niet akkoord gaat is het niet mogelijk de installatie te vervolgen).
1.6 De volgende keuze toont in beeld:

1.7 Installeert u de plugin voor uzelf? Kies dan de bovenste optie.
1.8 De installatie zal nu plaatsvinden en kan enkele minuten duren.
1.9 Na de installatie zal de wizard tonen als Voltooid, zorg dat het vinkje voor “Start Extern bureaublad” aan staat en kies voor Voltooien.

2. Instellen van de Azure plugin

Wanneer de installatie is voltooid en de plugin is geopend zal het volgende scherm tonen:

Kies hier voor de optie Abonneren en meld u aan met de accountgegevens die zijn aangeleverd door Curasoft of uw beheerder. Indien u reeds een bestaand Microsoft account in gebruik heeft, kiest u voor de optie: Ander account gebruiken alvorens u het opgegeven mailadres kan aanmelden. Dit mailadres heeft de opbouw volgens [Gebruikersnaam]@curasoftepd.nl.

Dit betreft uw gebruikersnaam voor Curasoft. Voorbeeld: 123_a.janssen@curasoftepd.nl

Voer vervolgens het wachtwoord op welke is uitgegeven door Curasoft of uw beheerder. 

Vervolgens kunt u een 2FA beveiligingsoptie (SMS of App) naar wens instellen voor het beveiligen van uw gebruikersaccount. 

Eenmaal doorlopen kunt u toestemming geven om aangemeld te blijven en kiest u voor OK.

De eerste keer dat u vervolgens Curasoft start door op het aangemaakte icoon te drukken, zal er voor de veiligheid nog eenmaal worden gevraagd om het wachtwoord bij uw account in te geven. Wanneer u dit doet en kiest voor voor Mij onthoudendan zal dit de volgende keer niet meer nodig zijn omdat deze veilig wordt bewaard in uw gebruikersaccount van uw PC. 

De volgende keer dat u Curasoft wilt starten kunt u dit eenvoudig doen vanuit de Windows Startmenu waar een snelkoppeling van Curasoft nu aan is toegevoegd.