Focuz behandelcentrum kind en jeugd houdt de regie met Curasoft GGZ

Het Focuz behandelcentrum in Rotterdam biedt kinderen met ADHD doelmatige en betaalbare zorg. Bij het behandelcentrum zijn 13 personen werkzaam, waaronder negen kinderpsychologen en kinderartsen. Het team streeft ernaar om kinderen met ADHD zo snel en goed mogelijk te behandelen en te begeleiden. Zo kunnen de kinderen later zelfstandig en evenwichtig functioneren. 

 

Efficiënte administratie

Een efficiënt administratief zorgsysteem is essentieel om dit zorgproces in goede banen te leiden. Daarom ging het behandelcentrum vorig jaar op zoek naar een systeem dat de werknemers optimaal ondersteunt. Maatwerk stond daarbij hoog op het wensenlijstje, vertelt Derk Birnie, kinderarts bij het Focuz behandelcentrum. “Het gewenste zorgsysteem moest namelijk volledig aansluiten bij de bestaande manier van werken en rapporteren. Bij het behandelcentrum zijn veel disciplines werkzaam, die allemaal op hun eigen manier een EPD invullen en bijhouden. Daarnaast was het ook van groot belang dat de administratieve medewerkers eenvoudig met het systeem konden omgaan.”

 

Aangepast op onze wensen

Birnie kwam halverwege 2012 in contact met Curasoft. “Curasoft viel meteen op door de hoge mate van flexibiliteit. Op basis van ons wensenlijstje werd het systeem snel aangepast en ingericht. Zo zagen we direct dat het aan zou sluiten bij de wensen van de toekomstige gebruikers.” Curasoft is een online systeem voor het plannen, uitvoeren en beheren van zorgtrajecten voor zowel eerste- als tweedelijns GGZ instellingen. “Omdat Curasoft webgebaseerd is kunnen we er overal en altijd mee werken,” zegt Birnie. “Het bevat een agenda met DBC-tijdregistratie en een geïntegreerd EPD met automatische verslaglegging, declaraties bij zorgverzekeringen en facturatie. Het voorziet ook in DIS-aanlevering en ROM-metingen, zeer belangrijk in onze branche.”
“Met Curasoft hebben we nu een EPD in handen waar al onze collega’s mee uit de voeten kunnen,” vervolgt Birnie. “Toen we op zoek gingen naar een nieuw systeem realiseerden we ons dat we geen onbeperkte budgetten hadden, noch eindeloos de tijd om het systeem te vullen met de juiste informatie en gewenste methodieken. Daarom was Curasoft voor ons de ideale oplossing. Wij maakten inzichtelijk hoe wij het systeem wilde gebruiken, en het team van Curasoft gaf daar vorm aan.”

 

Toekomstbestendig

Binnen een GGZ-instelling vindt veel diagnostiek plaats op basis van verschillende soorten vragenlijsten. Deze zijn met Curasoft allemaal ingebouwd en gekoppeld aan het dossier. “Het team bestaat uit kinderartsen, kinderpsychologen, gezondheidspsychologen en administratief medewerkers,” aldus Birnie. “De informatie die alle disciplines verzamelen komen in het EPD. Het is daarbij essentieel dat het inzichtelijk is hoe en door wie de informatie in het dossier wordt opgeslagen, en op welke wijze de gegevens toegankelijk zijn voor het team of derden. Dit is met Curasoft uitstekend geregeld. Binnenkort gaan we het systeem waarschijnlijk weer uitbreiden. We kijken naar de mogelijkheden van e-Healthtoepassingen voor kinderen, zoals een cliëntenportaal met vragenlijsten. Wat de toekomst ook mag brengen, we zijn ervan overtuigd dat ook deze toepassingen  eenvoudig en snel worden gekoppeld aan Curasoft.”

 

Deel dit bericht

Terug