AGB-codes invoeren

Download als PDF

Voordat u kunt declareren dient u eerst een aantal onderdelen te controleren. Voor een succesvolle declaratie is het van belang dat bekend is welke AGB-codes er gebruikt dienen te worden.

AGB-code (praktijk)

Zoek uw organisatie gegevens op door (een deel van) de naam in te toetsen achter “Zoek organisatie” bovenin het scherm. Druk op enter.

 

 

Selecteer uw organisatie en klik vervolgens op “Praktijk” in het midden van het scherm aan de rechterkant.

 

 

U krijgt nu meerdere tabbladen te zien. Eén van die tabbladen heet “Praktijk”. Klik hierop om de praktijkgegevens in te zien. Hier moeten het AGB-nummer van uw praktijk en de praktijkhouder staan. Wanneer dit niet het geval is, kunt u deze invoeren door te klikken op “Bewerken” onderin het scherm. Vul de gegevens aan en klik op “Voltooien”.

 

 

 

AGB-code (zorgverlener)

In hetzelfde scherm ziet u ook een tabblad “Medewerkers”. Door op dit tabblad te klikken ziet u een overzicht van de medewerkers die werkzaam zijn bij de praktijk.

 

 

Dubbelklik op één van de medewerkers om naar de medewerker te gaan; klik vervolgens op het tabblad “Medewerker”. We zien hier de velden AGB-code en zorgverlenerscode, deze kunt u aanpassen door op “Bewerken”  te klikken.

U dient in beide velden de AGB-code van de medewerker in te vullen. Via dit nummer worden de uitgevoerde activiteiten van de therapeut gedeclareerd.


Terug