Agendablokken

Download als PDF

Het aanmaken van agendablokken is nu eenvoudig mogelijk via een Wizard in de agenda. Met agendablokken kunt u op vaste momenten in de week, inclusief gerelateerde collega’s, locatie, ruimte en optioneel een vast type prestatie/verrichting met potlood in de agenda reserveren. Zo geeft u bijvoorbeeld aan dat u op maandag werkzaam bent op Vestiging Zuid en alleen nieuwe intakegesprekken gepland wilt hebben. En indien uw omgeving daarvoor is ingericht, geeft Automatisch plannen u direct een geschikte tijd binnen deze agendablokken.

 

Agendablokken toevoegen

Klik met de rechtermuis op een plek in de agenda waar u een agendablok wilt toevoegen. Kies voor “Agendablok toevoegen”.

 

Vervolgens verschijnt er een Wizard voor het toevoegen van het agendablok. Klik op “Volgende >”.

 

In het bovenstaande scherm kunt u een onderwerp ingeven, eventueel een locatie/ruimte zoeken (hier vindt u alle organisaties uit uw Curasoft omgeving), een kleur bepalen en uiteraard aangeven welk tijdstip het betreft. Daarnaast kunt u een terugkeerpatroon instellen, zodat het agendablok elke week of elke twee weken terugkeert. Klik op “Volgende >”

 

Prestaties en medewerkers

Indien “Automatisch plannen” is ingesteld in uw omgeving, kunt u bepaalde prestaties/verrichtingen plannen in een specifiek agendablok. Zo kunt u een agendablok aanmaken voor intakegesprekken of voor standaard zittingen. Wanneer dit is ingesteld kunt u in deze stap kiezen tussen de verschillende prestaties/verrichtingen.

 

Daarnaast is het mogelijk om een agendablok tegelijkertijd bij meerdere personen in de agenda te plannen. In het volgende scherm kunt u aangeven bij wie het agendablok in de agenda moet komen. De persoon die het agendablok maakt, staat standaard geselecteerd. Klik op “Volgende >” en vervolgens op “Sluiten” om terug te gaan naar de agenda.

 

Resultaat

Het agendablok is zichtbaar geworden in de agenda van de geselecteerde medewerkers.

 

Wanneer u met de rechtermuisknop op het agendablok klikt, kunt u het agendablok wijzigen of verwijderen.


Terug