Beginnen met declareren

Download als PDF

Voordat u behandelingen kunt declareren in Curasoft, dient u een aantal stappen te ondernemen.

1. Contracten koppelen

U dient per contract aan te geven voor welke praktijk(en) het contract geldig is. 

  • Ga naar “Beheer” en vervolgens naar “Contracten en Tarieven”.
  • Zoek op het gewenste contract en selecteer deze.
  • Ga naar het derde tabblad “Van toepassing op praktijken”. Onder dit tabblad ziet u een overzicht van de beschikbare praktijken.
  • Klik op “Bewerken” bewerken onder in het scherm om een praktijk te koppelen; nu kunnen de selectievakjes worden aangevinkt.
  • Selecteer de juiste praktijken en klik op “Opslaan” opslaan.

 

 

U kunt de tarieven onder een contract bekijken of controleren door naar het vierde tabblad Tarieven te gaan. Hier ziet u een overzicht van alle prestatiecodes onder dit contract met het bijbehorende tarief.

 

2. AGB-praktijkcode

Voor een succesvolle declaratie is het van belang dat bekend is welke AGB-codes er gebruikt dienen te worden. Zoek uw organisatie gegevens op door (een deel van) de naam in te toetsen achter “Zoek organisatie” bovenin het scherm. Druk op enter.

 

Selecteer uw organisatie en klik vervolgens op “Praktijk” in het midden van het scherm aan de rechterkant.

 

Klik op het tabblad “Praktijk”om de praktijkgegevens in te zien. Hier moeten het AGB-nummer van uw praktijk en de praktijkhouder staan. Klik op “Bewerken” onderin het scherm om de praktijkcode in te voeren, klik op “Voltooien”.

 

3. AGB-zorgverlenerscode

In hetzelfde scherm ziet u ook een tabblad “Medewerkers”. Door op dit tabblad te klikken ziet u een overzicht van de medewerkers die werkzaam zijn bij de praktijk.

 

 

Dubbelklik op één van de medewerkers om naar de medewerker te gaan; klik vervolgens op het tabblad “Medewerker”. Klik op “Bewerken” om de

 en de in te voeren.

 

4. E-mailadres voor Vecozo instellen

Om te zorgen dat de e-mailberichten naar het juiste adres worden verstuurd, moet er een e-mailadres worden ingesteld. Ga naar het menu “Beheer” en kies vervolgens “Configuratie instellingen”.

 

Zoek hier op Vecozo in het zoekvenster onder “Naam” en selecteer de regel “Vecozo: Emailadres voor notificaties”. Klik vervolgens op “Bewerken” onderin het scherm en vul het juiste e-mailadres in.

 

5. Initiële COV controle

Om te kunnen declareren via Vecozo is het van belang dat de juiste verzekering is gekoppeld aan een cliënt. Via een COV-controle kunt u de verzekeringsgegevens van een cliënt opvragen.

 

Ga naar “Beheer” bovenin de menubalk. Hier staat de optie “Initiële COV controle”. Curasoft zal voor alle cliënten de verzekering nalopen en aanpassen waar nodig. Dit kan even duren, afhankelijk van het aantal cliënten in Curasoft


Terug