Contracten en Tarieven

Download als PDF

U kunt binnen Curasoft met meerdere praktijken of zorginstellingen tegelijk werken. Daarbij is het mogelijk dat er voor verschillende praktijken andere contracten gelden. U dient daarom per contract aan te geven voor welke praktijk(en) het contract geldig is. 

Let op: Ook als u vanuit één praktijk werkt, moet u deze koppeling vastleggen.

 

Koppelen van contracten aan praktijken

Om het juiste contract aan een praktijk te koppelen, gaat u naar het “Contracten en Tarieven” scherm; dit scherm vindt u onder “Beheer”. Zoek hier het contract op en selecteer deze. U ziet vervolgens vier tabbladen. De eerste twee tabbladen bevatten respectievelijk gegevens over het bijbehorende “Contract” en “Contractgroep”.

  • Ga naar het derde tabblad “Van toepassing op praktijken”. Onder dit tabblad ziet u een overzicht van de beschikbare praktijken.
  • Klik op “Bewerken” bewerken onder in het scherm om een praktijk te koppelen; nu kunnen de selectievakjes worden aangevinkt.
  • Selecteer de juiste praktijken en klik op “Opslaan” opslaan.

 

 

Tarieven bekijken en controleren

U kunt de tarieven onder een contract bekijken of controleren door naar het vierde tabblad Tarieven te gaan. Hier ziet u een overzicht van alle prestatiecodes onder dit contract met het bijbehorende tarief.

 

Nieuwe tarieven toevoegen

Om een nieuw tarief toe te voegen klikt u op een contract in het scherm “Contracten en tarieven” en vervolgens op “Nieuw” nieuw onder in het scherm.

 

Kies vervolgens voor de optie “Koppel nieuw(e) Tarief (Tarieven onder contract) aan geselecteerde Contract” en klik op volgende.

 

 

Prestatiecode: kies hier via het menu de juiste declaratiecode.

Startdatum: 1 januari van het betreffende jaar

Einddatum: 31 december van het betreffende jaar

Tarief: het voor deze prestatie geldende tarief voor deze contractgroep

 

Klik op volgende en kies vervolgens “Klik op voltooien om de wizard af te sluiten”. De tarieven zijn nu te vinden onder het tabblad “Tarieven onder contract”.


Terug