Controle op Verzekeringsrecht (COV)

Download als PDF

Om te kunnen declareren via Vecozo is het van belang dat de juiste verzekering is gekoppeld aan een cliënt. Via een COV-controle kunt u de verzekeringsgegevens van een cliënt opvragen.

 

E-mailadres voor Vecozo instellen

Om te zorgen dat de e-mailberichten naar het juiste adres worden verstuurd, moet er een e-mailadres worden ingesteld. Ga naar het menu “Beheer” en kies vervolgens “Configuratie instellingen”.

 

Zoek hier op Vecozo in het zoekvenster onder “Naam” en selecteer de regel “Vecozo: Emailadres voor notificaties”. Klik vervolgens op “Bewerken” onderin het scherm en vul het juiste e-mailadres in.

 

Controle op verzekering per cliënt

 

Bij het aanmaken van een nieuwe cliënt, voert u een BSN-nummer in en klikt u op de verrekijker. Wanneer er een geldig systeemcertificaat van Vecozo is geïnstalleerd, zal Curasoft automatisch de verzekeringsgegevens opzoeken en kunt u deze toevoegen aan de cliënt.

 

 

U kunt bij een bestaande cliënt ook een COV-controle uitvoeren. Klik met de rechtermuisknop op een afspraak in de agenda. U krijgt een keuzemenu met de mogelijkheid om een COV-control uit te voeren.

 

Initiële COV controle

Het is ook mogelijk om voor alle cliënten tegelijk een COV-controle uit te voeren. Van deze optie maakt u gebruik aan het begin van het jaar, omdat cliënten dan overgestapt kunnen zijn naar een andere verzekeraar.

 

 

Ga naar “Beheer” bovenin de menubalk. Hier staat de optie “Initiële COV controle”. Curasoft zal voor alle cliënten de verzekering nalopen en aanpassen waar nodig. Dit kan even duren, afhankelijk van het aantal cliënten in Curasoft.


Terug