Eerste keer starten (Citrix Installeren)

Download als PDF

Voor de beveiliging en de support maakt Curasoft gebruik van een plug-in die moet worden geïnstalleerd voordat gebruik kan worden gemaakt van de software. Dit moet eenmalig worden gedaan en kan zonder administrator rechten gebeuren.

Hieronder treft u in 3 eenvoudige stappen hoe u met Curasoft kunt werken.

Stap 1: Citrix installeren

Indien u gebruik maakt van Windows, klik hier om de plug-in te installeren.

Bij het openen van de plug-in krijgt u de volgende melding:

 

 

Klik op ‘Uitvoeren’. Indien u gebruik maakt van een beveiligingsprogramma, krijgt u de vraag gesteld of Citrix Receiver wijzigingen mag aanbrengen op uw computer. Kies ‘Ja’, Vervolgens krijgt u het volgende scherm te zien. Kies ‘Install’.

 

 

Na de installatie kunt u de volgende schermen te zien krijgen:

 

 

 

Beide schermen kunt u via ‘Cancel’ annuleren. De plug-in is succesvol geïnstalleerd.

 

Stap 2: Curasoft toevoegen aan mijn veilige websites

In uw browser kunt u met behulp van de volgende stappen de inlogpagina van Curasoft toevoegen aan de veilige websites, zodat deze niet geblokkeerd wordt in de toekomst. Hieronder vindt u de instellingen voor de meest gebruikte browsers.

 

 

Stap 3: Curasoft starten

Toegang tot Curasoft is strikt persoonlijk. U kunt alleen inloggen met de gebruikersnaam en wachtwoord die u van ons heeft ontvangen.

U kunt Curasoft openen door op de onderstaande knop ‘Start Curasoft’ te klikken.

U krijgt de inlogpagina van Curasoft te zien. Hier voert u uw gebruikersnaam en wachtwoord. Na inloggen krijgt u een scherm waarin u een logo ziet van Curasoft. Klik hierop om Curasoft op te starten. Het opstarten kan enkele ogenblikken duren.

Het kan voorkomen dat u bij het eerste keer opstarten onderstaande melding krijgt:

 

 

Kies voor ‘Openen’. U kunt nog een beveiligingsmelding krijgen ‘An online application is attempting to access information on a device attached to your computer’. Vink eerst de optie ‘Do not ask me again for this site’ aan en kies ‘Permit use’.

 


Terug