Keurmerk fysiotherapie

Download als PDF

Eenmalige voorbereidingen

Voordat u kunt aanleveren aan de LDK dient u enkele voorbereidingen te treffen.

Aanmelding Stichting Keurmerk Fysiotherapie 

KeurmerkOm deel te nemen dient u zich aan te melden bij het Keurmerk. Dit kunt u doen via www.keurmerkfysiotherapie.nl/registreren. U kunt u aanmelden als praktijk of als zelfstandig therapeut. Meer informatie over de toelatingscriteria kunt u vinden op www.keurmerkfysiotherapie.nl/downloads.

Downloaden van de Privacy en Verzend Module van ZorgTTP 

Zorg TTPDe gegevens dienen eerst te worden gepseudonimiseerd voordat deze naar de Keurmerk Database gaan. Hiervoor dient u de Privacy- en Verzendmodule (PVM) van ZorgTTP te downloaden en installeren. Voor de uiteindelijke aanlevering kunt u vanuit Curasoft een exportbestand opslaan op uw computer, wat u vervolgens kunt inlezen in de PVM-tool. Het downloaden van deze tool kan via www.zorgttp.nl/pages/download_page. Kies hierbij voor de tool “NIVEL”. Op de downloadpagina van Keurmerk Fysiotherapie vindt u een handleiding over de installatie, het koppelen van uw VECOZO-certificaat en het aanleveren van een bestand.

Curasoft instellingen

Een aantal gegevens dienen ingevuld te zijn in uw Curasoft omgeving om aan te kunnen leveren, zoals uw KvK-nummer en de AGB-codes van therapeut en praktijk. Om te kunnen aanleveren is het ook van belang dat u werkt met de laatste versie en dossiers van Curasoft Fysio. Tevens moeten de rechten-instelling voor de aanleverknop gekoppeld zijn aan uw account. Mocht de update nog moeten plaatsvinden of heeft u hier vragen over? Neem contact op met onze supportafdeling via support@curasoft.nl of telefoonnummer 075-6707060 (optie 3).

Periodieke aanlevering

Het is de bedoeling dat u de eerste week van iedere maand de aanlevering uitvoert. Alle dossiers waarin er activiteit is geweest in de voorgaande maand zullen worden meegestuurd, mits er toestemming is van de cliënt.

In navolging van de voorschriften van het Keurmerk worden de dossiers opgenomen op basis van ‘opt-out’. Standaard wordt het dossier meegenomen. Als de cliënt hier bezwaar tegen heeft kan onder Dossier >> Basisgegevens >> Betrokken personen de toestemming worden ingetrokken door op het icoontje van Keurmerk Fysiotherapie te klikken.

Exporteren aanlevering

Om de aanlevering uit te voeren opent u in het linker menu Beheer en klik vervolgens op Keurmerk Fysiotherapie.

Beheer

Binnen dit scherm kunt u de export doen van de aanlevering aan het LDK. Het scherm is opgedeeld in drie tabbladen, namelijk: Validatiemeldingen, Valide dossiers en Ingediende dossiers. Met de knop Laden links bovenin het scherm kunnen de dossiers worden geladen.

Binnen tabblad Validatiemeldingen worden, na het drukken op de knop Laden, dossiers getoond waarbij informatie ontbreekt die wel nodig is om ze te kunnen versturen naar de Keurmerk Database.

Validatiemeldingen van een dossier worden getoond door te klikken op het ‘plusje (+)’ aan het begin van elke dossierregel. Vervolgens is te zien dat de dossierregel uitklapt en meldingen bevat over de ontbrekende informatie uit het dossier.

Dossier regel

Vanuit dit scherm is het mogelijk om naar de behandelepisode in Curasoft te gaan om de missende gegevens aan te vullen in het dossier. Hiervoor moet er op de dossierregel worden geklikt en vervolgens op de knop Ga naar behandelepisode, links in het scherm. Na het aanvullen van de missende gegevens kunt u het tabblad Validatiemeldingen opnieuw laden. Indien de missende gegevens correct zijn toegevoegd is het dossier niet meer zichtbaar in dit tabblad.

In het tabblad Valide dossiers worden de dossiers waarvan het mogelijk is ze aan te leveren bij de Keurmerk Database. De dossiers worden getoond na het drukken op de knop Laden.

Vink alle dossiers aan door op het vakje boven de vinkjes te klikken. Druk daarna op de knop Exporteer Nivel. Selecteer nu een locatie op uw eigen schrijf en sla hier het XML-bestand op.

Vink Dossier

Aanleveren van bestand naar NIVEL/LDK

Het pseudonimiseren van de data en het verzenden gaat met behulp van de PVM-tool. Raadpleeg hiervoor de handleiding PVM NIVEL voor LDK gebruikers op www.keurmerkfysiotherapie.nl.


Terug