Rapporteren in het EPD

Download als PDF

Uitvoeren

Wanneer de cliënt op de afspraak verschijnt, kunt u de afspraak binnen Curasoft uitvoeren. Klik met de rechtermuisknop op de afspraak; er verschijnt een keuzemenu. Klik op “Uitvoeren”. In het volgende scherm kunt u de behandeling rapporteren.

 

 

Het uitgevoerd scherm bestaat uit twee delen: aan de linkerkant vindt u het EPD formulier dat hoort bij de behandeling (in dit geval “Anamnese verwijzing”) en rechts het formulier om de uitvoering te registreren.

Een aantal gegevens zijn verplicht om aan te leveren aan verzekeraars, anders worden de declaraties afgewezen. Zorg dus dat u het formulier links altijd goed invult (gegevens zoals diagnosecode, datum verwijzing, verwijzing verloopt op, medische indicatie code en indicatie ongeval). U rapporteert dus in eerste instantie middels de formulieren aan de linkerkant. Met de knop “Maak definitief” zorgt u ervoor dat de gegevens niet meer te wijzigen zijn, de gegevens zijn dan opgeslagen in het dossier van de cliënt. Aan de rechterkant is er ruimte voor het systematisch rapporteren van de behandeling volgens de SOAP methodiek.

 

 

Klinimetrie

Verder vindt u onder “Klinimetrie” de diverse meetinstrumenten die beschikbaar zijn binnen Curasoft. Kies in het tabblad “Klinimetrie” het gewenste meetinstrument uit de selectielijst, u kunt het meetinstrument toevoegen door op het plusje te klikken.

 

 

U kunt de volledige test invoeren in Curasoft. Na het invullen van de test klikt u op de knop “Maak definitief”; de scores worden dan automatisch berekend en zijn terug te vinden in het behandeldossier.

 

 

Afspraak kleurt groen

Wanneer u klaar bent met de behandeling, kunt u rechts kiezen voor “Uitvoering registreren” om de behandeling te voltooien. De afspraak kleurt nu groen in de agenda; dit betekent dat de afspraak kan worden gedeclareerd. Afhankelijk van het zorgtraject kunnen nu diverse “Vervolg-acties” worden gekozen voor deze cliënt. In dit voorbeeld is het na de “Screening” mogelijk om “Intake en onderzoek” in te plannen als vervolgactie.

 


Terug