Tabel toevoegen aan een formulier

Download als PDF

Het is mogelijk om tabellen toe te voegen aan een EPD formulier. In deze handleiding wordt uitgebreid beschreven hoe u een tabel kunt opbouwen.

1. Tabelvraag toevoegen

Allereerst gaat u naar het formulier waar u een tabel voor wilt maken. Voeg een nieuwe vraag toe aan het formulier met weergavetype “Tabel”. Klik vervolgens op “Volgende”.

 

2. Kolommen toevoegen

Dubbelklik op de tabelvraag en klik op “Nieuw” (nieuw). Kies hier voor “Koppel nieuw(e) Tabelkolom aan geselecteerde vraag”, klik op “Volgende”. Maak op deze manier één of meerdere tabelkolommen aan. Vul ook in hoe breed de kolom moet zijn (50 is voldoende voor een kleine waarde) en geef de kolom een volgorde en een naam.

 

3. Vragen toevoegen aan een kolom

Maak een nieuwe vraag aan met bijvoorbeeld vraagtype getal. Kies rechtsonder bij “Valt onder tabelkolom” in welke kolom de vraag moet verschijnen. Klik daarna op het tabblad “Valt onder vraag”, kies hier de vraag die bij stap 1 is toegevoegd met weergavetype “Tabel” (in het voorbeeld Voorgeschiedenis).

 

4. Meerdere vragen in dezelfde rij

U kunt meerdere vragen aanmaken met dezelfde naam en volgorde, maar deze onder verschillende tabelkolommen plaatsen. Op deze manier verschijnen de vragen naast elkaar in dezelfde rij. Zie het voorbeeld hieronder:

 

5. Resultaat

Wanneer u meerdere kolommen en vragen heeft toegevoegd, kan de tabel er als volgt uit komen te zien.

 

 

 


Terug