Nordic Health maakt zorg betaalbaar door de inzet van moderne technologieën

Nordic Health is een zelfstandig behandelcentrum dat gespecialiseerd is in het behandelen van patiënten met chronische rug- en/of nekklachten. Daarbij bieden zij, met meerdere klinieken in Europa en Azië, een internationaal gerespecteerde methode, die zich kenmerkt door de actieve aanpak. Nordic Health verbetert de kwaliteit van leven, stimuleert een gezonde leefstijl en maakt zorg betaalbaar door inzet van moderne technologieën.

 

Multidisciplinair team

Binnenkort start Nordic Health met het gebruik van Curasoft EPD voor de verwerking van zorginhoudelijke, financiële en administratieve informatie. Jan Tol, algemeen directeur van Nordic Health Nederland, stelt dat een hedendaags EPD aan diverse eisen moet voldoen. Aangezien de organisatie multidisciplinair werkt, is het daarbij van belang dat de software geschikt is voor zowel eerste- als tweedelijnszorg. Zo bestaat het medisch team van Nordic Health hoofdzakelijk uit anesthesiologen, fysiotherapeuten en pijnconsulenten, maar is er ook een psycholoog, neuroloog en revalidatiearts aanwezig. Het direct plannen van een heel zorgtraject, verspreid over meerdere disciplines, was zodoende één van de factoren om te kiezen van Curasoft. Dit vraagt echter om een goede en inhoudelijke implementatie van zorgpaden; wat een intensieve taak is volgens Jan Tol.

 

“Doorslaggevend was voor ons de toegang ongeacht plaats/tijd, de geschiktheid voor eerste- en tweedelijnszorg en het gebruiksgemak van Curasoft.”

 

Innovatieve zorg

Door gebruik te maken van innovatieve technologie werkt Nordic Health op efficiënte wijze aan duurzaam resultaat. Met behulp van medische apparatuur en een uniek realtime software systeem kunnen zij de prestaties en vorderingen van de patiënt nauwkeurig meten en monitoren ten behoeve van de kwaliteit van de behandeling. Bij deze vernieuwende manier van werken, past een modern EPD waarbij medewerkers plaats- en tijdsonafhankelijk kunnen werken. Jan Tol: “Doorslaggevend was voor ons de toegang ongeacht plaats/tijd, de geschiktheid voor eerste- en tweedelijnszorg en het gebruiksgemak van Curasoft.”

 

Deel dit bericht

Terug